TORRES BRANDY - HISTORIA MARKI

Od końca XIX w. rodzina Torres łączy tradycję i innowacje, aby tworzyć najbardziej prestiżowe wina i brandy z zachowaniem szacunku dla planety i środowiska. Korzenie firmy sięgają 1870r., kiedy to Jaime i Miguel Torres założyli firmę Familia Torres i rozpoczęli budowę siedziby firmy oraz pierwszej winiarni.

ARNAU DE VILANOVA

Słowo „Brandy” ma holenderskie pochodzenie i oznacza „palone wino”, nawiązując swoją nazwą do procesu destylacji. Twórcą i popularyzatorem tego procesu był wieku kataloński lekarz Arnau de Vilanova, który w XIV w. opracował „Aqua Vitae”, czyli pierwszy destylat winny przeznaczony przede wszystkim do celów leczniczych. Destylacja uzyskała popularność już w XVI wieku dzięki holenderskim kupcom, którzy destylowali wino w alembikach, następnie przechowując je w dębowych beczkach przeznaczonych do transportu trunków.

JUAN TORRES CASALS

Kontynuatorem dziedzictwa Arnau de Vilanovy był Juan Torres Casals, przedstawiciel młodszego pokolenia rodziny Torres. W 1928 roku rozpoczął produkcję dojrzewającej brandy z najlepszych białych win z Penedès (Barcelona). W ramach tego procesu wino przechodziło proces destylacji i leżakowania w dębowych beczkach. Praca Juana Torresa została doceniona, a stworzone przez niego brandy zaczęły stanowić synonim jakości wśród opinii publicznej.

TORRES 10

W 1946 roku, mimo trudnych i burzliwych czasów, Miguel Torres Carbo stworzył Torres 10, flagową brandy Torres. Precyzyjna selekcja winogron, destylacja i starzenie w najwyższej jakości beczkach dębowych sprawiają, że Torres 10 nabiera niepowtarzalnego ducha. Niezwykła harmonia smaku i zapachu uczyniły ją najczęściej kupowaną hiszpańską brandy na świecie.

Degustacja: Bukiet kandyzowanych owoców miesza się ze zmysłową wonią wanilii połączonej z egzotycznymi przyprawami. Na podniebieniu pozostawia złożony, gęsty, ciepły smak bogaty w słodko-gorzkie aromaty.

Brandy Torres 10 z colą: Idealne połączenie smaków w jednym drinku. Brandy Torres 10 z colą to niezawodny duet, w którym cola wzmacnia słodkie nuty Torres 10. Drink jest kwintesencją świeżości i elegancji z subtelną goryczką Angostury. Idealny do celebrowania wieczoru w najlepszym towarzystwie.

Przepis:

1. Do kieliszka wlej 4 krople Angostury i zamieszaj, by aromat został rozprowadzony po całym kieliszku.
2. Wylej płyn z kieliszka.
3. Dodaj 6 kostek lodu i 60 ml Brandy Torres 10.
4. Dopełnij colą.
5. Jednokrotnie zamieszaj.
6. Udekoruj brzeg szklanki skórką z cytryny, aby olejki eteryczne przedostały się do ​​wnętrza szklanki.

Składniki:

– Torres 10
– Angostura
– Lód
– cola
– Skórka cytrynowa

SPRAWDŹ POZOSTAŁE BRANDY TORRES:

TORRES SPICED 0,7L

TORRES 20YO 0,7L

Koszyk
Kategorie